Svenskt OS-guld!

Charlotte Kalla är namnet på alla svenskars läppar just nu, efter en helt otrolig upphämtning i längdstafetten för damer och Sveriges första OS-guld!! De svenska damerna stod för en riktigt stark insats på dagens längdstafett i Sotji-OS och som krona på verket så tog Kalla ikapp hela 26 sekunder och fixade Sveriges första OS-guld.

OS-guld efter kämpa-insats

Först ut i OS-stafetten var Ida Ingemarsdotter som gjorde ett starkt lopp och tog upp svenska laget på en tredjeplats. Sverige växlade från Ingemarsdotter till Emma Wikén fyra sekunder efter ledande Ryssland. Där fick Wikén ett tufft uppdrag i att hänga på norska There Sjohaug. Emma gjorde en otrolig insats och lyckades till och med hänga av Johaug och kämpa till sig en ledning.

Anna Haag tog över efter Wikén och tappade tyvärr tidigt mot ledarna Finland och Tyskland, men lyckades till slut samla krafter och växla med Charlotte Kalla 26 sekunder efter ledarna.

Charlotte Kalla OS-drottning

Nu hängde det på Kalla om det skulle bli OS-medalj eller inte och OS-brons var inget som Charlotte Kalla ville nöja sig med. När hon såg de Finländska och Tyska ryggarna så fick hon guld-vittring. Kalla åt upp mer och mer av utav försprånget och med en kilometer kvar var hon bara fem sekunder bakom. På upploppet gick kalla ut mot finska Krista Lähteenmäki och tyska spurtspecialisten Denise Herrmann och lyckades trots den otroliga upphämningen på hela 26 sekunder, med bragden att fixa Sveriges första OS-guld i Soji. En helt otrolig instats utav Charlotte Kalla!

Leave a Reply