Här kan ni läsa allt om ishockeyn i OS 2014 Sotji. Spelschema, gruppindelning, TV-tider etc. kommer allt att redovisas på denna sida. Vi kommer att lägga till mer information efterhand. Sverige kommer att spela i Grupp C tillsammans med Tjeckien, Schweiz och Lettland. Sveriges trupp i Hockey är uttagen och ser på förhand stark ut. Tre Kronor ses som en av tre favoriter till att ta hem guldet i OS-hockeyn, tillsammans med hemmanationen Ryssland och Kanada. Truppen till Hockeyn i OS 2014 hittar ni här. Nu stundar även Hockey VM 2014, klicka här för att läsa mer.

Hockey-gruppspelet för Tre Kronor

Den 12 februari 2014 går Tre Kronor in i hockey-gruppspelet i OS 2014. Första matchen spelas mot Tjeckien klockan 18.00 svensk tid. Två dagar senare, den 14 februari, spelar Sverige nästa match mot Schweiz kl 13.30. Matchen mot Schweiz är en fredagsmatch, så ett hett tips redan nu är att fråga chefen snällt om att få gå hem efter lunch så att man kan njuta ordentligt av Hockeyn på hemmaplan. Sista gruppspelsmatchen spelas redan dagen efter matchen mot Schweiz, lördagen 15 februari kl 18.00.

Slutspel i OS-hockeyn

Gruppspelet i OS-hockeyn spelas alltså klart på bringa tre dagar för Tre Kronors del. Förhoppningen är självklart att Sverige kvalificerar sig till hockey-slutspelet som börjar med kvartsfinal onsdagen den 19 februari. Lyckas Sverige inte att direktkvalificera sig för kvartsfinalen, dvs. vinna gruppen, så spelas ett direkt avgörande playoff till de sista slutspelsplatserna den 18 februari. Upplägget är detsamma som i OS 2010 i Vancouver och den grupptvåan med flest poäng möter grupptvåan med lägst poäng osv. Vinnarna i playoffmatchen, kvalar direkt till sig en plats i kvartsfinalerna vid vinst. För de som förlorar är OS över för denna gången.