Nytt svenskt OS-silver

I ett riktigt snabbt skiathlon-lopp stod våra svenska längdåkare för en imponerande insats, som kröntes utav ett OS-silver genom Marcus Hellner. Bakom Hellner fanns ytterligare två svenskar på topp tio, Daniel Richardsson och Lars Nelson och även fanbäraren Anders Södergren gick starkt och slutade på en 14:e plats.

I den klungan som låg i täten i slutet utav loppet fanns alltså alla fyra svenskar på plats och de stod alla för riktigt imponerande åkning. Starkast var som sagt Hellner, som försökte rycka på samma ställe som Charlotte Kalla igår och där resultatet blev detsamma, OS-silver. OS-guldet tog en imponerande Dario Cologna, Schweiz hem. Trots att Hellner inte riktigt orkade hela vägen till OS-guld, så är vi nog många som håller med Per Elofsson om att Marcus Hellner är en brutal mästerskapsåkare.

Hellner var bara någon meter från att upprepa bragden från OS 2010 i Vancouver. Någon som imponerade minst lika mycket som Hellner är guldmedaljören Cologna, som så sent som i förra veckan gjorde sitt första världscuplopp efter skada. Att lyckats ha kommit tillbaka så snabbt och så bra, är otroligt imponerande utav Schweizaren som också blev framröstad till årets Schweizare (Swiss of the year) en utnämning som knappast någon kan ifrågasätta efter dagens lopp.

Leave a Reply