Första svenska OS-medaljen

Idag tog Charlotte Kalla den första svenska OS-medaljen när hon sprintade in på en andraplats i damernas Skiathlon. Kalla ryckte strax innan målgången och lyckades tillsammans med Marit Björgen skapa sig en lucka till övriga. Tyvärr orkade inte Kalla hålla hela vägen i mål och förlorade spurten mot favorittippade norskan Björgen. 

Under hela den klassiska delen av loppet låg Kalla bra placerad i en grupp som det till slut bara återstod sex åkare i. Efter ett bra skidbyte gick Kalla ut i ledning, följd utav Björgen, Johaug, Weng och Saarinen ut på fristilsdelen. Johaug drog på sista slingan innan Kalla växlade tempo och ryckte i sista backen, där bara Björgen var stark nog att följa.

Kalla var nöjd med sin startposition och med sina skidor i både klassisk och fri-stil. Rycket i sista backen kom spontant då Kalla kände sig stark, samtidigt som konkurrenterna var något avvaktande i sin skidåkning.

På presskonferensen försökte Kalla analysera varför Björgen gick förbi i sista svängen.

– Jag fick något felskär. Jag försökte bara hålla mig på benen. Jag höll på att sätta staven mellan benen, men jag kommer inte ihåg så mycket.

Detta var första någonsin i seniorsammanhang som Kalla lyckades ta en plats på pallen i ett skiathlonlopp.

Leave a Reply